Irlanda, noul 'gunoi' al Europei

Data publicarii: 14-07-2011 | International

Moody's a taiat cu o treapta ratingul de credit al Irlandei, de la "Baa3" la "Ba1", cu perspectiva negativa, retrogradand calificativul in categoria "junk", avertizand ca statul va avea nevoie de un nou pachet de bailout din partea institutiilor financiare internationale.

Aceeasi agentie de rating a redus saptamana trecuta ratingul Portugaliei cu patru trepte, pana in categoria "junk", apreciind si in acest caz ca guvernul va avea nevoie de o noua interventie internationala. Moody's subliniaza, intr-un comunicat transmis marti seara, ca posibilitatea participarii sectorului privat ca preconditie pentru un al doilea pachet de finantare externa pentru Irlanda este tot mai ridicata.

Ministrii Finantelor din zona euro au admis pentru prima data ca ar putea fi nevoie de "o forma" de default (incapacitate de plata) al Greciei, pentru a reduce datoria publica a tarii, transmite Reuters. Daca aceasta varianta se va materializa, ratingul Irlandei, aflat pentru prima data in categoria "junk", ar putea fi redus in continuare.

Integral in Money.ro